53 článků ze ČTVRTKA 3.12.2020

Umělá inteligence dokáže předvídat tvar bílkovin. Vědci doufají, že s ní vyřeší 50 let starý problém

Umělá inteligence se už stala velmistrem v šachu, výrazně komplexnější deskové hře Go nebo počítačové hře Starcraft II. Teď začíná řádně sloužit i vědě, třeba v lékařském výzkumu. Technologie společnosti DeepMind, kterou vlastní firma Google, totiž dokáže správně předvídat tvary bílkovin. Problém, se kterým vědci bojují už padesát let.

Facebook bude mazat dezinformace o očkování proti koronaviru. Spolupracovat chce s experty i vládami

Společnost Facebook ve čtvrtek oznámila, že začne na svých platformách mazat dezinformace o vakcínách na covid-19. Opatření má zasáhnout nepravdivá tvrzení, která byla vyvrácena zdravotnickými experty, a také konspirační teorie kolem očkovacích látek. Jde o další z řady kroků učiněných s cílem potlačit záplavu dezinformací na sociálních sítích.

CryoSat musel uhýbat

Evropská družice provedla dnes v 11:30 SEČ úhybný manévr před úlomkem. Manévr byl úspěšný a družice opět sbírá data. 3. prosince 18:00 The post CryoSat musel uhýbat first appeared on kosmonautix.cz.

T-Mobile také zavádí bonding. Vodafone zatím rychlejší VDSL neplánuje

O2 nasadilo VDSL bonding prvního prosince, konkurenční T-Mobile dnes. Uživatelé připojení přes metalickou síť, kteří mají doma dva páry (dříve telefonních) linek, mohou surfovat dvakrát rychleji než dřív. Pomocí bondingu a speciálního modemu Terminátor lze tam, kde dosud byly dostupné rychlosti ...