feed info

4 článků z iROZHLAS - Věda a technologie

Google zakáže od listopadu reklamy, které popírají klimatickou změnu. Od prosince i YouTube

Společnost Google bude na svých platformách blokovat reklamy, v nichž se objeví informace zpochybňující globální oteplování. Firma to oznámila v příspěvku na svém blogu. Chce tím zúžit prostor pro dezinformace šířené popírači vědecky podložené teorie o změnách klimatu a znemožnit jim z takového obsahu profitovat. Nová pravidla se budou týkat i serveru YouTube.

Obyvatele Singapuru rozdělují mentorující roboti. Na veřejnosti kontrolují zákaz kouření či parkování kol

Obyvatele Singapuru rozdělují všeteční mentorující roboti. Jsou novou zbraní singapurských úřadů. Mají bojovat proti přestupkům a nežádoucímu společenskému chování na veřejnosti. Některým lidem roboti nevadí a považují je za prostředek v boji s kriminalitou. Jiní je ale odmítají jako další nástroj státního dohledu.

Uplynulo 80 let od Akce Sokol. Reinhard Heydrich při ní nechal zatknout a deportovat 1500 členů organizace

Za národ, drahou vlast! Tomuto heslu sokolské organizace zůstali její členové věrní i během druhé světové války. Také proto představovali pro zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha mimořádně nebezpečnou skupinu. Zastrašit a následně zlikvidovat Českou obec sokolskou se rozhodl před 80 lety v rámci takzvané Akce Sokol.