Hvězdou 4. ročníku e-SALON bude elektrické SUV Škoda Vision 7S

Už tak bohatou účast elektromobilů, hybridních a dalších ekologických vozidel obohatí na veletrhu e-SALON nejnovější koncepční vozidlo z Mladé Boleslavi Škoda Vision 7S. Čtvrtý ročník úspěšného veletrhu čisté mobility se koná ve dnech 10. – 13. listopadu 2022 na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech. Generálním partnerem výstavy je Skupina ČEZ.

Automobilka Škoda svou budoucnost včetně designového směru ukázala novinářům z celého světa ve světové premiéře v O2 Universum. Dva měsíce poté se koncepční elektrické auto Škoda Vision 7S představí na veletrhu e-SALON. Sedmimístné velké SUV s netradičními prvky výbavy a technickými vychytávkami bude součástí expozice Škoda Auto, ve které nebude chybět ani úspěšný elektrický model Enyaq v různých modifikacích.

„Jak jsou návštěvníci e-SALON zvyklí, novinkové vozy s alternativními pohony obsadí haly 3 a 4. Těšit se mohou mimo jiné na premiéru vysokovýkonného elektromobilu KIA EV6 GT, modernizovaný Peugeot e-208 i plug-in hybridní Opel Astra. Citroën se pochlubí elektrickým modelem ë-Berlingo, který kombinuje výhody malého užitkového vozu a velkoprostorového auta pro rodinu. Podobné je to i u větší novinky značky Volkswagen, která v Letňanech představí nové modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo,“ zmiňuje zajímavé exponáty ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Veletrh e-Salon nabídne kromě elektromobilů také elektromotorky, elektroskútry a další dopravní prostředky poháněné elektřinou.
Veletrh e-Salon nabídne kromě elektromobilů také elektromotorky, elektroskútry a další dopravní prostředky poháněné elektřinou.

Německá automobilka ukáže i svou řadu osobních vozů Volkswagen ID.3, ID.4 GTX a ID.5 GTX. Luxusní značka Seat Cupra představí svůj malý elektromobil Born. Chybět nebudou ani modely automobilek Hyundai, Ford nebo Renault. Na výstavě se nově bude prezentovat i značka MG nabízející levná rodinná SUV. Novinkou bude i expozice nákladních vozů VolvoTrucks. 

„Kategorii elektrických motorek a skútrů budou reprezentovat, mimo jiné, firmy Schrack, X-Scooters, L Precision, ACK Brandenburg nebo Nevima Group. Elektrokola třeba značka Shimano či AZUB. V průběhu celého veletrhu nabídneme testovací jízdy vozů na alternativní pohon v Hale 5. Počítáme, že v letošním roce budou moci návštěvníci vybírat až ze 30 vozů napříč značkami. Dále budou k testování elektrokola, motorky i skútry,“ dodává Jana Nosálová.

Kromě výstavních premiér vozů se na veletrhu představí i výrobci dobíjecích stanic, manipulační, zahradní a komunální techniky a dodavatelé energií. 

Konference Čistá mobilita

4. ročník konference ČISTÁ MOBILITA nabídne hned první den veletrhu aktuální témata: stav globálního automobilového průmyslu a transformace k elektromobilitě versus zdražování. Diskutovat budou zástupci importérů i energetické společnosti. Jeden z bloků bude věnován i elektromobilitě v hromadné a nákladní dopravě. 

Výstava, kterou společně pořádají společnost ABF a televize Prima, se bude konat ve dnech 10. – 13. listopadu 2022 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Úvodní den bude tradičně patřit médiím a odborníkům, pro širokou veřejnost bude akce zpřístupněna 11. listopadu. 

Elektromobilita je pro energetiku logickým trhem, Skupina ČEZ se jí proto systematicky věnuje již přes 12 let. Provozujeme největší síť veřejného dobíjení v ČR s více než 460 stanicemi. Rychlodobíjecí stanice vznikají i díky podpoře z evropského programu CEF (Connecting Europe Facility). Současně nabízíme širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro jednotlivce, firmy, municipality a kraje.

zdroj: tisková zpráva

The post Hvězdou 4. ročníku e-SALON bude elektrické SUV Škoda Vision 7S first appeared on Hybrid.cz.