Hyundai končí s vývojem spalovacích motorů i vodíku

Po 40 letech končí jihokorejský Hyundai s vývojem nových spalovacích motorů. Není co nového objevovat. Bdue se místo toho soustředit na elektromobilitu.

Deník Korea Economic Daily informoval, že šéf výzkumu a vývoje společnosti Hyundai Park Chung-kook rozeslal zaměstnancům email, ve kterém potvrdil celkový přechod automobilky k elektrifikaci a konec vývoje nových spalovacích motorů.

Hyundai má údajně 12 000 zaměstnanců pracujících na vývoji nových spalovacích motorů. Ti všichni nyní přecházejí na vývoj elektrických pohonů. Pouze velmi malá část zaměstnanců bude pracovat na modifikacích stávajících spalovacích motorů.

SOUVISEJÍCÍ: Spalovací motory: blíží se konec a všichni to už vědí

Podle Parka je tento krok důležitým začátkem velkých změn, které přijdou v následujících letech. Hyundai se tak přidává k plejádě dalších světových automobilek, které už konec vývoje spalovacích motorů ohlásily – Mercedes, Daimler, Volkswagen, Audi. Má to logický důvod: spalovací motor už není kam dál rozvíjet. A každá automobilka, která to včas pochopí, bude mít konkurenční výhodu proti těm, které se budou snažit tuto technologii dál držet při životě, nebo dokonce inovovat.

Jen den poté, co Hyundai ohlásil konec vývoje nových spalovacích motorů, ovšem ohlásil také přerušení vývoje vodíkového auta Hyundai Genesis. Jak dlouhé toto přerušení bude Hyundai neřekl, ale my si troufáme tvrdit, že hodně dlouhé až nekonečné. Vodík v osobních vozidlech nemá šanci se prosadit, i navzdory veškerým snahám automobilek jako Toyota či Hyundai.

zdroj: Electrek.co

The post Hyundai končí s vývojem spalovacích motorů i vodíku first appeared on Hybrid.cz.