Italský Lidl bude využívat elektrické vozidlo Scania

Inovativní bezemisní bateriové elektrické vozidlo Scania jezdí z logistického centra společnosti Lidl v Arcole u Verony a zásobuje supermarkety společnosti v severovýchodní Itálii.

Společnost Lidl Italia nedávno převzala svůj první bateriový elektrický nákladní automobil. Jedná se o milník pro společnost, která je jedním z průkopníků přechodu na udržitelný dopravní systém v zemi, a je výsledkem prozíravé spolupráce se společností Italscania a LC3 Trasporti. Nové bateriové elektrické vozidlo Scania (BEV) má dojezd přibližně 250 km na jedno nabití a elektromotor má výkon až 295 kW.

„Naším dlouhodobým cílem je dekarbonizace dopravy a uvedení tohoto nového bateriového nákladního vozidla je důležitým krokem vpřed tímto směrem,“ říká Luca Ros, ředitel logistiky společnosti Lidl Italia. Lidl si toto řešení vybral i kvůli technologiím vyvinutým společností Scania, která je lídrem v oblasti výroby udržitelných dopravních prostředků.

Enrique Enrich, prezident a generální ředitel společnosti Italscania, říká: „My ve společnosti Scania naše zákazníky v tomto bezprecedentním přechodu k udržitelné přepravě podporujeme, a to nejen jako dodavatelé vozidel, ale také v klíčových činnostech analýzy provozní dynamiky, definování infrastruktury pro nabíjení a samozřejmě také našimi službami a rozsáhlou sítí v celém regionu.“

Prezident skupiny LC3 Trasporti, Michele Ambrogi, dodává: „Jen v první polovině roku 2021 ujela vozidla společnosti LC3 Trasporti díky našemu závazku k udržitelné a ekologické nákladní dopravě miliony kilometrů s využitím alternativních a obnovitelných zdrojů energie, jako jsou Bio-CNG a Bio-LNG, což výrazně snížilo naše emise.“

zdroj: tisková zpráva

The post Italský Lidl bude využívat elektrické vozidlo Scania first appeared on Hybrid.cz.