Kia otevřela v Písku udržitelné dealerství

Autosalon HS Auto Staněk s.r.o. v Písku je prvním českým dealerstvím Kia v designu nové korporátní identity značky.

Automobilka Kia v České republice postupuje v naplnění závazku dosažení uhlíkové neutrality v rámci všech svých aktivit do roku 2045. Minulý týden slavnostně otevřela první showroom na území České republiky projektovaný dle nové designové filozofie Kia. Autosalon HS Auto Staněk s.r.o. v Písku se vyznačuje výraznými prvky trvalé udržitelnosti podle konceptu tzv. „Zeleného dealerství“. Principy udržitelnosti a určité formy soběstačnosti byly využity jak v rámci stavby, tak budou ještě posíleny v další fázi projektu v průběhu následujícího roku.

„Nové dealerství v Písku je pomyslnou první vlaštovkou. Do roku 2025 plánujeme v tomto duchu zmodernizovat všechna naše dealerství. Do 5 let chceme také nabídnout u všech našich prodejců v ČR dobíjení elektromobilů pro zákazníka a u více jak 10 % z nich dokonce i veřejnou dobíjecí stanici,” řekl A. Barna, generální ředitel Kia Czech a dodal: „Kia se zavázala dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2045 nejen v rámci výroby vozů, ale celého řetězce našich aktivit. Autosalon HS Auto Staněk je příkladem toho, jak tyto principy naplňujeme v oblasti prodeje a přístupu k zákazníkům.“

Kia showroom – nový dealer HS Auto Staněk. foto: Kia

Výstavba nového autosalonu o rozloze 700 m2, který slouží jako prodejní i servisní místo, započala v únoru 2021 a byla dokončena v září 2022. Vznik nového dealerství komentoval majitel HS Auto Staněk s.r.o., pan Jindřich Staněk, který je se značkou Kia spojen již více než 8 let: „Naše dealerství je nejmodernějším autosalonem v celém okresu. Dle našich informací jde o první investici do nové výstavby autosalonu na Písecku a Strakonicku za posledních přibližně 15 let. Díky otevření nového dealerství v Písku můžeme nabídnout produkty a služby značky Kia až 220 000 obyvatel, kteří žijí v dojezdové vzdálenosti.“

Nový designový koncept showroomu Kia

Exteriér i interiér nového autosalonu byl vybudován v souladu s nejmodernějšími trendy v oblasti stavby prodejních míst. Charakter prostoru prodejny si klade za cíl ukázat zákazníkům, že nákup vozu může být zážitkem. Na prostornou hlavní halu showroomu navazuje ústřední motiv v podobě designové zákaznické zóny zhotovené z přírodních materiálů jako je dřevo v teplých tónech.

Oba prostory jsou odděleny a zároveň propojeny světelným prvkem nekonečné smyčky „Infinity Loop“, který znázorňuje energii splynutí těchto dvou oblastí a napomáhá k vytváření futuristického a minimalistického dojmu. Zákaznická zóna je navržena tak, aby v návštěvnících evokovala spíše pocit komfortního obytného prostoru než klasické prodejny.

Udržitelné dealerství

Při výstavbě nových autosalonů Kia klade důraz na zavádění opatření v oblasti udržitelnosti, jako je hospodaření s energií (výroba solární energie, energetická účinnost vytápění a osvětlení, apod.); hospodaření s vodou (recyklace při mytí aut, apod.); udržitelná správa areálu pomocí terénních úprav a snížení množství odpadu.

Budova dealerství HS Auto Staněk je vytápěna za pomoci tepelných čerpadel typu vzduch-vzduch a osvětlení vnitřních i venkovních prostor zajišťují vysoce úsporná LED světla s nastavitelnou intenzitou. V exteriéru je hlavní část parkovacích stání zatravněna.

V roce 2023 je plánována instalace fotovoltaických panelů o výkonu 65 kWp se stejně výkonným bateriovým úložištěm. Ještě v letošním roce bude zprovozněna dobíjecí stanice pro zákazníky o výkonu 22 kW se dvěma dobíjecími body a na podzim příštího roku také dvě veřejné dobíjecí stanice se čtyřmi dobíjecími body o celkovém výkonu 600 kW.  

zdroj: tisková zpráva

The post Kia otevřela v Písku udržitelné dealerství first appeared on Hybrid.cz.