Komentář k příspěvku KOMENTÁŘ: Čím žije dnešní mládež? od Stanislav

Pane Vitku a pane Valachu,

neni mi zcela jasnych par veci.

1)
a) Reakce Vitka na odpoved pana Valacha zacina slovy: „Dovolím si velmi nesouhlasit.“ Nesouhlasite s cim? S tim ze vase nazory vychazi ze zkusenosti ve skole? Nesetkavate se snad s jedinci „dnesni generace“? Protoze pokud tomu tak je, tak Vas zcela prvni komentar je jen mluveni o necem, s cim jste se nesetkal. S cim teda nesouhlasite?

b) „Takže ta chyba spíše bude v učitelích než v dětech.“ Jasne, svedte to hned vse na ucitele. Je pozoruhodne, jak v posledni dobe za vsechno muzou ucitele. Ve vasem 1. komentari vsechno zlo vrhate na deti/dospivajici. A hle! ted za to muzou ucitele. Rozhodnete se proto, kdo za to muze. Nejvetsi problem nebude v detech. A ani ne v ucitelich. Problem bude v rodicich a skolskem systemu obecne. Kdo ne jako rodic dokaze vyvinout tlak na ucitele? Je take pozoruhodne, ze pokud tomu tak je, tak za to nemuze dnesni generace, ale generace 80-90 let. Neni tomu tak? Jasne, pojdte to svest na socialisticky rezim (pozor! neplest s komunistickym ktery tu opravdu byl jak tvrdi autor!). Je to jednodussi. Otazka teda zni: kdo teda za to opravdu muze? Protoze nikde v textu jsem to nenasel (ani se tomu nedivim)

c) „Ostatně známe hodně učitelů, kteří jsou naprostí tupci bez špetky sebereflexe.“ A pak cim zije nase mladez…
Taky studuju na stredni skole. Taky jsou ucitele co nesnasim, kdyz uz ma clovek jasno co chce delat, tak je mu nejaka biologie/zemepis ukradeny. Ale nikdy, nikdy nebudu tvrdit ze ucitele jsou tupci. Kdo nez-li oni to budou delat pro nase deti? Ucitel co ted vysel z pedaku se nauci ucit za 5-10 let a pak uz to pujde. Chce to jen cas. A ne tvrdit ze ucitele jsou tupe. Oni nejsou. Oni uz v zivote neco dokazali, narozdil od Vas. A pokud se zamerime na starsi generaci, tak tem patri jen ucta a ne urazky. Oni toho dokazali jeste vic.

d) Antickych filozofu? Nevzal jste to nejak pozde? Treba takova 2-3 generace homo erectuse byla taky v upadku, a preci jen zijeme. Zazrak, ne? Nepochopil jsem proc zrovna anticka, mohl by jste mi to prosim rozjasnit?

2)
a) Pane Valachu, proc skoro v kazdem Vasem clanku, posledni 3-4 odstavce, zaujima Vase reklama?
b) A skola by mela odhalovat pripadne psychopaty? A jak poznate psychopata? Beha po ulici a krici „HALOOO JSEM PSYCHOPAT!!!“? Kdyz uz jsme u toho, kdo je to psychopat?
c) V cem se pozna kvalita kantora?
d) Ano, vim ze je mu 16, me skoro taky, no a? Ale nechapu formulaci : “ proto jeho komentář je takový, jaký je.“ Tvrdite snad, ze Vitek je neschopny psat dobre komentare?

S uctou,
Stanislav