Komerční banka nakoupí 131 elektromobilů Škoda Enyaq iV

Škoda Auto dodá ve 2 etapách celkem 131 elektromobilů Enyaq iV Komerční bance. Budou sloužit jako služební vozidla zaměstnanců, kteří je mohou využívat nejen pro pracovní účely.

Současně s tímto krokem se peněžní ústav rozhodl vybudovat 170 nových dobíjecích stanic v Praze a ostatních regionech. Elektromobily Škoda Enyaq iV s kapacitou baterie 62 kW (tedy nižší verze) budou distribuovány ve dvou etapách s přihlédnutím k dohodnutému plánu obměny vozového parku KB a rychlosti instalace dobíjecích stanic. Na většině míst s dobíjecí stanicí pak bude navíc instalován také systém chytrého dobíjení s řízeným výkonem.

K samotnému zapůjčení elektromobilů Škoda Enyaq iV bude zaměstnancům banky sloužit rezervační systém, přičemž všechna vozidla budou vybavena GPS jednotkou s mobilní aplikací pro rezervaci s bezklíčovým přístupem. Předností rezervačního systému je přidělování vozů v návaznosti na nabití baterie, délce jízdy a dalších faktorech.

Postupným přechodem na elektromobilitu a závazkem vybudování 170 nových dobíjecích stanic Komerční banka dokazuje, že to s ochranou životního prostředí myslí vážně. Automobilka Škoda Auto současně pracuje na uceleném ekosystému elektromobility, který vedle produktu a servisu zahrnuje Škoda Auto, ČEZ, Ministerstva dopravy, Ministerstva průmyslu a obchodu a několika dalších státních organizací memorandum o spolupráci v rozvoji elektromobility.

Značka Škoda Auto je lídrem trhu z pohledu registrací nových elektromobilů. Za rok 2021 zaregistrovala mladoboleslavská automobilka 738 nových vozů Enyaq iV. Právě elektrické SUV s okřídleným šípem na kapotě drží tržní podíl přes 30 % v kategorii vozů s čistě elektrickým pohonem. K dalšímu růstu pomůže modelová ofenzíva, kterou kodaA plánuje v nejbližších letech. Do roku 2025 její portfolio rozšíří minimálně 3 další čistě elektrické modely, které zpřístupní čistou mobilitu ještě širšímu okruhu potenciálních zákazníků.

zdroj: tisková zpráva

The post Komerční banka nakoupí 131 elektromobilů Škoda Enyaq iV first appeared on Hybrid.cz.