Kreativní osvětlení automobilů budoucnosti od LG

Společnost LG Innotek oznámila vyvinutí nového (”Nexlide – High Definition”), flexibilního trojrozměrného osvětlení pro automobilový průmysl. Flexibilní osvětlení poprvé v historii emituje jasné a jednotné osvětlení z pěti směrů.

Nový automobilový osvětlovací modul je založen na připojení několika LED balíčků na tenký substrát ve tvaru hexahedronu, který disponuje vlastnostmi jako guma. Tato flexibilní a jasně viditelná svítidla lze nainstalovat na vnějším osvětlení vozidla, jako jsou denní světla (DRL) nebo koncová světla.

Hlavní výhodou ”Nexlide-HD” je vyzařování rovnoměrného světla z pěti směrů s výjimkou kontaktní plochy substrátu. Společnost aplikovala na produkt LED, které rozptylují světlo v úhlu 180 stupňů, což je zhruba o 80 stupňů větší úhel proti současně využívaným LED.

”Nexlide-HD” umožňuje výrobu jedinečných svítidel s různými vzory, jako jsou přímé, zakřivené čáry, vlny i trojrozměrné obrazce. Modul lze také rozdělit na tenké kousky a kombinovat do bloků, čímž lze vytvořit květinové vzory a další kreativní vzory. Kromě toho lze ”Nexlide-HD” použít ke snížení tloušťky automobilových lamp až o 70%. Nízké tloušťky je možno dosáhnout díky absenci dalších komponentů, jako je například vnitřní čočka, aby bylo světlo rovnoměrně distribuované.

Zdroj: led-professional.com