Laserová jednotka pro Lidar od Osramu

Globální lídr v oblasti optických řešení společnost Osram, rozšiřuje své partnerství se společností Cepton Technologies, inovátorem v oblasti LiDAR v autonomních vozidlech a mnoha dalších aplikacích.

Cepton používá nejmodernější laserové diody ams OSRAM, které kombinují vynikající výkon a energetickou účinnost. Kompaktní produkt se vyznačuje multi-přechodovou laserovou technologií se třemi zářiči naskládanými na sebe. Laser může pracovat při teplotách až 125°C.

Jednotky LiDAR počítají dobu než laserový paprsek zasáhne objekt a odrazí se zpět. Tato měření pomáhají vytvořit 3D mapu okolí vozidla pro jeho bezpečný průjezd. Infračervené osvětlení umožňuje vozidlu „vidět“ své okolí a je klíčovou součástí jakéhokoli systému LiDAR. Společnost OSRAM je předním dodavatelem na trhu se silným portfoliem laserů, které pohání mnoho dnešních systémů LiDAR.

Nová spolupráce by měla v roce 2023 přinést hromadná řešení LiDAR, která obsahují 905 nm lasery OSRAM pro širší modelovou řadu vozidel a ne jen pro luxusní vozidla. Dle vyjádření manažera Osramu, Joerge Strausse, LiDAR od Ceptonu činí silnice bezpečnějšími tím, že snižují nehodovost. Společně tyto dvě společnosti pomáhají zahájit novou éru v automobilovém světě s autonomním řízením.

Zdroj: ledinside.com