LED Engin představuje UV LED pro lékařské aplikace

Společnost LED Engin představila jejich druhou generaci UV LED, zářící na vlnové délce 365 nm určenou hlavně pro lékařské aplikace v průmyslovém využití, vědě a dalších podobných odvětvích. Dle výrobce nová UV LED nabídne až 4krát větší hustotu výkonu oproti konkurenčním výrobkům.

Dle vyjádření Davida Tahmassebyho, generálního ředitele společnosti LED Engin, nová vysoce výkonná UV LED otevírá nové možnosti v lékařském odvětví, jakožto oboru velmi náročném na výkonnost a kvalitu.

UV LED ZL1 Gen 2 o velikosti 4.4×4.4 mm přináší 1000 mW zářivého výkonu  při spotřebě 2,8W, jedná se tak dle společnosti LED Engin o nejvýkonnější samostatnou LED v průmyslu.

UV LED Gen 2 díky upravenému designu a optice vyzařuje pod úhlem 70°, protože pro takto výkonné zařízení je velmi důležité mít relativně úzký vyzařovaný paprsek. Dalším podstatným faktorem je účinnost odvodu tepla z LED. Pouzdro diody dosahuje tepelného odporu 4,2 °C/W, což je dle výrobce ideální hodnota pro zajištění dlouhé životnosti. Důmyslně propracovaná konstrukce postačí v mnoha aplikacích pro pasivní chlazení UV LED.

Zdroj: ledsmagazine.com