LED společnosti odepisují ztráty kvůli COVID-19

Světový výrobci LED uzavírají výsledky prvního kvartálu tohoto roku, který byl významně ovlivněn pandemií COVID-19.

Světelný gigant, společnost Signify již s předstihem reagovala ekonomickými opatřeními, kdy v rámci změn zvýšila tržní ceny o 3% s platností od 1.dubna a požádala své zaměstnance o snížení jejich mezd o 20% v průběhu druhého kvartálu tedy od dubna do června.

Významný dopad pocítili také dodavatelé do automobilového průmyslu, který zaznamenal vlivem pandemie strmý pád. Například společnosti Hella a Magna již významně upravují své výhledy na tento rok. Společnosti Osram tvoří automobilový segment více než 50% celkového obratu, což samozřejmě bude mít citelný dopad na jejich hospodářský výsledek.

Neblahé dopady pandemie pociťují i organizátoři světových veletrhů zaměřených na LED technologie, velká část těchto událostí byla úplně zrušena nebo přesunuta na jiné termíny. Otázkou ovšem zůstává jestli se jich budou chtít společnosti, či návštěvníci účastnit. Mnoho firem rovněž v rámci úspor sáhla pro letošní rok do svých marketingových rozpočtů a významně je pokrátila, takže se nedá očekávat masová účast.

https: ledinside.com