LED svítilna se zabudovanou digitální kamerou pro den i noc

LED svítilna MII Flashcam s TFT LCD displejemVypadá to, že fantazie výrobců v tom, co vše jde spojit dohromady skutečně nezná mezí. Americká firma Northland Security Products uvedla na trh svítilnu MII Flashcam jenž v těle, které odpovídá běžné větší svítilně na velké monočlánky (lidově “buřty”), zahrnuje i digitální kameru. Na svítilně je k dispozici i 1,5 palcový TFT displej pro sledování záběru a 1GB interní paměti by měl být dostatečný až pro 60 minut audiovizuálního záznamu. Kamera je schopna pracovat v režimu VGA (640×480 bodů) anebo QVGA (320×240 bodů) či snímat jednotlivé snímky, které mají 3 mega pixely (768×494 bodů). Jako minimální potřebné osvětlení je udáváno 0,008 Luxu. Nahráný záznam si samozřejmě můžete přehrát do vašeho počítače.

Zabudované LED (3x starší Luxeon) ve studené bílé barvě dávájí nikterak oslnivých 75 lumenů světelného toku. Výhodou je možnost plynulé regulace jasnosti. Kromě viditelného spektra je svítilna osazena i infračervenou LED v pásmu 880nm, což umožňuje natáčet na kameru i v naprosté tmě.

O napájení se stará zabudovaný 12V NiMH akumulátor o kapacitě 2,4 Ah. Tato baterie obstará 3,5 hodiny provozu svítilny a kamery zároveň. Pokud je používána jen svítilna, doba provozu je až 4,5 hodiny. Součástí dodávky je jak síťová nabíječka (110V pro americký trh) tak 12V cigaretový napáječ do auta.

Svítilna je vyrobena z tvrzeného leteckého hliníku 6061 T-6 a je osazena polykarbonátovou čočkou. Délka je 43 cm a váží 1kg.

Mezi zákazníky výrobce patří především nejrůznější policejní či vojenské jednotky a to nejen americké ale třeba i izraelské. Koncová cena tedy rozhodně není lidová, ale to asi nikdo ani neočekává. Tuto speciální svítilnu můžete mít za 1.500 USD (cca 28.500 Kč bez DPH).

Zdroj: Miiflashcam.com