LED vytvářejí ideální světelné podmínky na indickém letišti

Společnost Eaton oznámila dokončení instalace více jak 4,8 km io™ LED osvětlení na novém terminálu mezinárodního letiště v indické Bombaji.

Světelní designéři byli vystaveni nelehkému úkolu, nainstalovat osvětlení na 6 metrů vysokou stěnu v pásu 4,8 km, tak aby zvýraznili siluetu dekorativního ocelového panelu, který ji pokrývá.

Osvětlení pocházející z divize Cooper Lighting Divison bylo speciálně určeno pro montáž na rozlehlé stěny, díky kombinaci energetické účinnosti a vysokého optického výkonu.

Nainstalované osvětlení splňuje přísná kritéria normy IP66, je odolné proti prachu, hmyzu a vodě, mimo to je vybaveno patentovanou deseti-stupňovou regulací výkonu světla, která umožňuje vysoce úsporný provoz.

Dle vyjádření Saurabha Singha, asistenta hlavního manažera Bombajského mezinárodního letiště, nový terminál, kterým ročně projde okolo 40 miliónů návštěvníků, v sobě kombinuje mimořádné architektonické řešení s vysoce energeticky úspornými technologiemi, jakými jsou právě LED.

Nový terminál bombajského letiště se může pochlubit, ziskem prestižního zlatého certifikátu značky LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) udělované za vysoce energeticky šetrné stavby, splňující velmi přísná kritéria, zahrnující i energetickou náročnost a mnoho dalších parametrů použitého osvětlení.

Zdroj: ledinside.com