LG investuje $450 mil. do výroby Tesla článků 4680

Jihokorejská společnost LG oznámila investici $450 mil. do výroby nové generace bateriových článků 4680 americké společnosti Tesla.

Společnost LG Energy Solutions sice nepotvrdila, že jde o bateriové články určené pro společnost Tesla, ale ta je aktuálně jedinou firmou, která je využívá. Montuje je do svých elektromobilů Tesla Model Y a v budoucnu také Tesla Cybertruck a dalších.

Nový typ bateriových článků typu 4680 slibuje, že bude levnější na výrobu, efektivnější a tím dá elektromobilům také vyšší dojezd. Tesla sama už si v malém měřítku bateriové články 4680 vyrábí, ale chystá jejich velkovýrobu v gigatovárnách Berlín, Šanghaj a Austin Texas. Ani to ale nebude stačit pro výrobu milionů elektromobilů ročně, a proto je poptává také od dalších výrobců.

Už dříve potvrdil výrobu článků 4680 japonský Panasonic. LG Energy Solutions pro ně postaví výrobní linku za $450 mil. v Jižní Koreji v továrně Ochang. Celková roční výrobní kapacita bude 9 GWh. Při průměrné kapacitě 70 kWh to bude stačit pro pouhých 125 000 aut ročně. Kromě toho ale bude LG investovat dalších $116 mil. do 4GWh linky na bateriové články 2170. Ty Tesla využívá pro většinu svých elektromobilů v současné době.

zdroj: Electrek.co

The post LG investuje $450 mil. do výroby Tesla článků 4680 first appeared on Hybrid.cz.