LG představuje první komerční LED displej do kina

Významný průkopník v LED v technologii, společnost LG Electronics, přichází s prvním komerčně instalovaným LED Cinema Display o velikosti plátna v kinech.

Gigantický displej je široký 14 metrů a vysoký sedm metrů, podporuje rozlišení 4K a je nainstalován v kině s 300 místy, které provozuje místní řetězec kinematografie na Tchaj-wanu.

Společnost LG také spolupracuje s audiotechnickou společností Dolby Laboratories na přidávání prostorového zvuku k displeji a nabízí i další pokročilé funkce. Pro jasné budoucí směřování k LED velkoformátovým obrazovkám, si nechala společnost LG zaregistrovat obchodní název LG LED Cinema, pod kterou bude tyto aktivity provozovat.

LG ovšem není na trhu jediná, podobné směřování mají i od roku 2018 její největší konkurenti – Samsung či Sony, které podobné produkty již v minulosti představili.

Rok 2020 by, v oblasti velkoformátových stěnových instalací LED panelů, mohl dosáhnout ročního růstu tržeb o 3,7% na 1,9 mld. USD (cca 45 mld Kč), a to i přes snížené prognózy kvůli poklesu tržní poptávky způsobené celosvětovou pandemií Covid-19.

Zdroj: ledinside.com