Li-fi v autobusech a letadlech

Systém Li-fi (light fidelity) se čím dál více rozšiřuje do nejrůznějších sektorů použití. Například společnost Signify odstartovala pilotní program s italskou společnosti Ellamp Spa, která dodává interiérové doplňky do veřejné dopravy. Cílem této spolupráce je možnost nabídnout svůj systém Trulifi pravě do sektoru veřejné a soukromé dopravy.

Jedná se tak již o druhou spolupráci v této oblasti, první bylo nové partnerství s francouzskou společností Latécoère. Ta dodává aero strukturu hlavním výrobcům letadel. Toto partnerství by tak mělo přinést systémy LiFi do komerčních a soukromých letadel.

Systém má tak cestujícím nabídnout větší komfort při dopravě. Systém bude umožňovat individuální kontrolu nad nastavitelnými zařízeními u každého cestujícího zvlášť. Pasažéři si tak budou moci nastavit klimatizaci, osvětlení, polohu sedadel či objednat stravování. V dalším kroku se očekává propojení pohybujících se vozidel se širokopásmovou podporou od poskytovatelů telekomunikačních služeb. Cestující tak budou moci připojit své vlastní zařízení k internetu přes systém Trulifi.

Výhodou tohoto systému je jeho stabilita, jelikož signál není vysílán přes rádiové vlny, které nemusí být vždy ideálně pokryty. Rovněž je při správném umístění přípojného bodu Lifi síť bezpečnější, jelikož nedochází ke sdílení dat přes rádiové vlny s dalšími cestujícími.

Zdroj: ledinside.com