LPG e-shop umožňuje doručení propanových láhví do 3 hodin od objednávky

Společnost Primagas spouští online službu umožňující rychlé doručení nejběžnějších typů LPG láhví plněných převážně čistým propanem. Na českém trhu je takový obchodní model zatím unikátní. Ve spolupráci s kurýrní společností DoDo zajistí Primagas doručení plynu firemním i koncovým zákazníkům v režimu same day delivery, a to i expresně do 3 hodin od objednávky. Pilotní projekt spuštěný 1. listopadu zatím funguje v Praze.

Nový e-shop Primagas Express má v nabídce nejběžnější typy LPG láhví určené pro distribuci 2, 5 a 10 kilogramů plynu. Pětikilové LPG láhve, které se používají zejména pro plynové grily, je možné zakoupit online, i když nemá zákazník prázdnou láhev na výměnu. Trendem posledních let je odklon renomovaných dodavatelů od klasické směsi propan-butanu k čistému propanu, který vyniká lepšími vlastnostmi. Online zakoupené pěti a desetikilové LPG láhve jsou tak již výhradně plněny prémiovým čistým propanem, který je samozřejmě možné použít pro všechny propan-butanové spotřebiče.

SOUVISEJÍCÍ: LPG láhve místo zemního plynu: alternativa pro přitápění i vaření

Zaplatit lze platební kartou Visa či Mastercard, případně okamžitým bankovním převodem. Hlavní výhodou služby, která je v Česku zatím unikátní, je velmi rychlé doručení. „Spolupracujeme s kurýrní společností DoDo, která doručí plynové láhve ve stejný den, popřípadě zajistí i expresní doručení do 3 hodin od zaplacení objednávky,“ říká Jiří Karlík, generální ředitel společnosti Primagas.

Zákazník, ať už jde o firmu, nebo běžného spotřebitele, nemusí mít pro odběr plynu žádnou smlouvu. To ocení například firmy v segmentu gastro, kde se využívá LPG zejména při vaření, ale i pro topidla na restauračních zahrádkách a podobně. „Pokud se například rychle ochladí a dojde plyn, provozovatel bez možnosti expresního doručení okamžitě přichází o tržby na zahrádce. Primagas Express ale zajistí, že v případě nouze není podnik odkázán na pravidelný závoz, případně nemusí narychlo objíždět prodejce v okolí a může se nerušeně věnovat zákazníkům,“ popisuje Jiří Karlík s tím, že nehraje roli, kdo je stávajícím dodavatelem, kurýr od zákazníka přijme k výměně jakékoliv láhve daného typu, pokud nejsou poškozené a mají platnou revizi.

Expresní dodání LPG láhví zatím funguje na území Prahy. Konkrétně lze plynové láhve doručit na všechny adresy s PSČ začínajícím 1. Společnost Primagas již připravuje rozšíření služby i do dalších měst.

Společnost PRIMAGAS, s. r. o., vstoupila na český trh koncem roku 1994 a patří k lídrům trhu LPG. Kromě LPG (propan-butan i čistý propan v láhvích a zásobnících) dodává na český trh jako jediná rovněž bioLPG. V produktovém portfoliu má i dodávky LNG, ekologických chladiv a neodorizovaných plynů pro aerosoly. Je součástí nadnárodní skupiny SHV Energy, která je největším světovým distributorem LPG. Ústředí společnosti sídlí v Praze, zastoupení pro Moravu se nachází v Horní Suché nedaleko Havířova. Primagas je členem České asociace LPG a Evropské asociace LPG (Liquid Gas Europe). V rámci členství podporuje iniciativu Exceptional Energy Světové asociace LPG (WALPG).

zdroj: tisková zpráva

The post LPG e-shop umožňuje doručení propanových láhví do 3 hodin od objednávky first appeared on Hybrid.cz.