Lucid Air: elektromobil s rekordním dojezdem 837 km

Elektromobil Lucid Air Dream Edition R dostal v USA oficiální hodnocení dojezdu od EPA. A to zní 520 mil neboli 837 km.

V hodnocení EPA, což je něco jako americké ministerstvo životního prostředí, se tak Lucid Air ve verzi Dream Edition R stal elektromobilem s dosud nejvyšším dojezdem. S max. výkonem 794 kW nejde ani o žádné ořezávátko. Dokonce i další verze Lucid Air dosahují dojezdu přes 800 km, např. Grand Touring s výkonem 588 kW má 516 mil, tedy 830 km.

Dosavadním rekordmanem je v tomto ohledu Tesla Model S Long Range s EPA hodnotou 405 mil (652 km). Tohle auto se zároveň, narozdíl od Lucid Air, už několik let vyrábí a dodává zákazníkům. Americká automobilka Lucid Motors nedávno dokončila stavbu své první továrny v Arizoně, která by časem mohla vyrábět až 400 000 aut.

První dodávky elektromobilů Lucid Air měly začít už letos na jaře, ale pandemie koronaviru, jako všude jinde, způsobila problémy. Očekává se tak, že první zákazníci by mohli své elektromobily dostat během konce tohoto roku. Půjde ale o stovky kusů aut.

Elektromobily Lucid Air nabídnou baterii o kapacitě až 113 kWh složenou z bateriových článků 2170, které dodávají Samsung SDI a LG Chem. Během roku 2022 by se elektromobily této značky měly dostat také do Evropy.

zdroj: tisková zpráva

The post Lucid Air: elektromobil s rekordním dojezdem 837 km first appeared on Hybrid.cz.