Máte meteorologickou stanici Netatmo? Jste součástí největší sítě na světě

Připojte se u příležitosti Světového meteorologického dne 23. března k největší komunitě meteostanic na světě. Síť Netatmo pokrývá více než 170 zemí a umožňuje tak sledovat místní počasí v reálném čase. Nasbíraná data zlepšují přesnost předpovědí a pomáhají
i meteorologickému výzkumu v České republice. Inteligentní meteostanice je nově také kompatibilní s hlasovým ovládáním Google Home. 

Inteligentní meteostanice zaznamenávají v reálném čase data o teplotě, vlhkosti, srážkách a větru. Všechny tyto informace se následně zobrazují ve volně přístupné mapě počasí.  Každý uživatel, který anonymně sdílí venkovní údaje ze svého meteorologického zařízení, aktivně přispívá k výzkumu
a zlepšuje přesnost předpovědí počasí
. Díky pokrytí ve více než 170 zemích se tak Netatmo Weathermap stala největší sítí meteostanic na světě, která umožňuje v reálném čase sledovat počasí. 

Spolupráce s evropskou meteorologickou sítí EUMETNET

Tato meteorologická komunita však neslouží pouze ke sledování počasí. Sbíraná data přispívají také výzkumu díky partnerství společnosti Netatmo s meteorologickými ústavy. V Evropě spolupracuje s organizací EUMETNET, která sdružuje 31 národních meteorologických a hydrologických služeb, a to včetně českého ČHMÚ.

Obrovský počet přispěvatelů, rozsáhlé geografické pokrytí, hustota meteorologických stanic
v městském prostředí i přítomnost ve vzdálených lokalitách nabízejí obrovský potenciál pro zlepšení předpovědí počasí. K tomu přispívá i zvyšující se prostorové rozlišení modelů na měřítko pod 1 km
i na jednotlivá městská prostranství. 

Rozšířené možnosti hlasového ovládání

Inteligentní meteostanice Netatmo včetně jejího příslušenství je nově také kompatibilní s Google Home. Ten doplnil již existující možnosti hlasového ovládání pomocí systému Alexa nebo Apple Home.

Uživatelé a členové komunity Weather Map mohou díky venkovnímu modulu požádat Google
o informace o teplotě na zahradě, nebo pomocí vnitřního modulu o kvalitě vzduchu v obývacím pokoji. Lze také nastavit hlasová upozornění například, když začne pršet.

zdroj: tisková zpráva

The post Máte meteorologickou stanici Netatmo? Jste součástí největší sítě na světě first appeared on Hybrid.cz.