Mazda CX-60 PHEV bude mít premiéru 8. března 2022

Zcela nová Mazda CX-60 PHEV bude novou vlajkovou lodí evropské řady SUV. Plug-in hybrid o objemu 2,5 l a výkonu přes 220 kW je prvním PHEV značky.

Mazda CX-60 PHEV (plug-in hybrid) bude světu představena 8. března 2022, a je prvním ze dvou zcela nových modelů postavených na tzv. velké platformě (Large Product Group). Oba vozy budou na evropský trh uvedeny v následujících dvou letech.  

Mazda CX-60 je názorným příkladem takzvaného “multisolution” přístupu společnosti. Ten spočívá v tom, že se automobilka snaží nabídnout více řešení udržitelné mobility tak, aby modelová řada vyhovovala co největšímu počtu zákazníků. V budoucnu bude řada SUV doplněna ještě vozem Mazda CX-80, který nabídne tři řady sedadel. 

Mazda CX-60 PHEV bude vedoucím modelem při evropském představení vozů s plug-in hybridem. Na trh přijde s kombinací 2,5 litrového benzinového řadového čtyřválce, který bude posílen elektrickým motorem a nabídne výkon přes 200 kW.

Mazda CX-60 do Česka přijde v druhé polovině roku 2022. Zákazníci ji však budou moct objednávat už na jaře, krátce po premiéře. Vyrábět se bude japonském závodě Hofu.

zdroj: tisková zpráva

The post Mazda CX-60 PHEV bude mít premiéru 8. března 2022 first appeared on Hybrid.cz.