Mazda MX-30 dostane unikátní rotační motor jako generátor

V první polovině roku 2022 představí Mazda novou verze prvního sériově vyráběného elektromobilu Mazda MX-30. Nabídne údajně nové inovativní technologie. Kromě jiného např. unikátní rotační motor Mazda sloužící jako generátor elektrické energie.

Nová Mazda MX-30 se tak příští rok dostane do prodeje také jako sériový plug-in hybrid, což už dnes moc k vidění nebývá (naposled dnes už nevyráběný Chevrolet Volt). Přibližně v roce 2025 Mazda představí řadu dalších modelů na platformě určené pro elektromobily. Odtud údajně vede přímá cesta ke kompletní elektrifikaci modelové řady do roku 2030.

Představeny budou také nové evropské modely Mazda CX-60 a Mazda CX-80. Mazda při rozšiřování své řady SUV využívá nejmodernější technologie, například vývojovou a výrobní strategii Building Block s technologií Skyactiv, hromadné plánování nebo flexibilní výrobu.

Vozy Mazda CX-60 a CX-80 budou k dispozici se dvěma, respektive třemi řadami sedadel. Na evropský trh se díky nim poprvé dostanou plug-in hybridy kombinující benzinový čtyřválec s elektromotorem. Zároveň automobilka představí benzinový šestiválec Skyactiv-X nové generace a také dieselový Skyactiv-D, vše v kombinaci se 48V mild-hybridním systémem.

zdroj: tisková zpráva

The post Mazda MX-30 dostane unikátní rotační motor jako generátor first appeared on Hybrid.cz.