Mercedes-Benz si postaví vlastní větrnou farmu

Větrná farma na zkušebním okruhu v Papenburgu pokryjí od poloviny desetiletí více než 15 % spotřeby elektřiny Mercedes-Benz v Německu.

Společnost Mercedes-Benz plánuje na své testovací trati v Papenburgu na severu Německa vybudovat větrnou elektrárnu o výkonu více než 100 MW, která by pokryla více než 15 % roční spotřeby elektrické energie společnosti Mercedes-Benz Group AG v Německu. V rámci své snahy postavit do poloviny desetiletí dvojciferný počet větrných turbín plánuje Mercedes-Benz také uzavřít s partnerem dlouhodobou smlouvu o odkupu elektřiny, která odpovídá trojciferné částce v milionech eur.

Zkoumá se také možnost rozsáhlé instalace fotovoltaických systémů na zkušebním polygonu. Projektové plány a posouzení ekologických dopadů budou prováděny v úzké koordinaci s místními úřady a zúčastněnými stranami. Přibližně 800hektarový areál je nedílnou součástí výzkumných a vývojových aktivit společnosti od roku 1998. Tímto projektem Mercedes-Benz ve střednědobém horizontu rozšiřuje své portfolio ekologické elektřiny a zároveň aktivně podporuje rozšíření větrné energie na pevnině v Německu.

SOUVISEJÍCÍ: Škoda Auto představila plán udržitelné mobility

Od letošního roku je výroba ve firemních závodech CO2 neutrální a Mercedes-Benz sleduje cíl pokrýt do roku 2030 více než 70 % energetické potřeby ve výrobě obnovitelnými zdroji energie. Jak bylo oznámeno na konferenci ESG 11. dubna letošního roku, společnost se zaměřuje na rozšiřování solární a větrné energie ve vlastních závodech a uzavíráním dalších odpovídajících smluv o nákupu energie. Do roku 2025 bude Mercedes-Benz investovat do rozšíření instalace fotovoltaických systémů trojcifernou částku v milionech eur.

zdroj: tisková zpráva

The post Mercedes-Benz si postaví vlastní větrnou farmu first appeared on Hybrid.cz.