Mezinárodní konference IGU “Land use and land cover changes in a globalised World”, 28. června – 1. července 2010, Praha

LUCC konference

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferenci pořádá Komise pro změny využití a pokryvu ploch Mezinárodní geografické unie (IGU-LUCC) ve spolupráci s Přírodovědeckou fakultou Univerzity Karlovy v Praze (PřF UK). Hlavním organizátorem je docent Ivan Bičík, předseda komise IGU-LUCC a člen katedry sociální geografie a regionálního rozvoje PřF UK.

Konference bude zaměřena na hodnocení současných procesů probíhajících v krajině Evropy, jejich příčin a dopadů.

Předpokládáme účast evropských špiček ve výzkumu krajiny a využití ploch (přislíbil ji již například profesor Helmut Geist z Univerzity v Aberdeen a navzdory svému primárně evropskému zaměření se objeví jistě i řada našich spolupracovníků ze světa, např. z Ruska či Japonska.

První část konference se odehraje ve dnech 28. a 29. června 2010 v budově děkanátu PřF UK (Albertov 6, Praha 2), a bude sestávat z prezentací referátů účastníků a diskusí nad současnými procesy probíhajícími v evropské krajině. Následovat bude dvoudenní exkurze (30. června a 1. července 2010) do některého zajímavého českého regionu.


K účasti na konferenci srdečně zveme nejen všechny geografy, ale i odborníky z jiných souvisejících oborů (ekologie, biologie, zemědělství apod.). Podrobnější a aktuální informace i první cirkulář jsou dostupné na stránkách komise IGU-LUCC (http://www.luccprague.cz/). Předběžnou přihlášku, prosím, zasílejte na e-mailovou adresu dr. Jana Kabrdy z PřF UK (kabrda@seznam.cz) do 14. února 2010. Těšíme se na Vaši účast!

Ivan Bičík, Petr Mareš, Jan Kabrda; organizátoři konference, PřF UK Praha