MicroLED s roztečí 3,015 mikronů na pixel

Společnost Compound Photonics (CP), přední poskytovatel displejů pro aplikace rozšířené a mixované reality, a společnost Plessey Semiconductors Ltd., vývojář vestavěných microLED technologií, oznámila společnou výrobu prvního plně adresovatelného zobrazovacího modulu microLED. Tento produkt vyplynul již z dříve avizovaného partnerství za účelem výroby microLED na platformě GaN-on-Silicon pro aplikace virtuální a rozšířené reality.

Inženýrské týmy tak úspěšně vytvořily funkční zobrazovací moduly microLED, které kombinují špičkovou vysokorychlostní zobrazovací základní desku s průlomovou monolitickou technologií microLED GaN-on-Silicon.

Dle vyjádření manažera společnosti Photonics, Yiwana Wonga, se díky propojení výrobních procesů dokázalo navrhnout konstrukci, která dosahuje opravdu fenomenálně jemných zobrazovacích parametrů s roztečí 3,015 mikronů na pixel 1080p (1920 x 1080 pixelů), což jsou pro představu cca 10x menší pixely, než kterými disponují nejlepší mobilní telefony na současném trhu.

První microLED vzorky určené zvláště pro brýle na virtuální realitu s úhlopříčkou 0,26 palce a FULL HD 1080p rozlišeníma s integrovaným ovladačem IC a vstupem MIPI, by mohly být dostupné v létě roku 2020.

Zdroj: led-professional.com