Mojo testuje chytré kontaktní čočky s micro LED displejem

Chytré kontaktní čočky s čipem a displejem od společnosti Mojo se možná dočkají do konce roku 2022 své šance na ostrou fázi testu.

Dle generálního ředitele společnosti Drewema Perkinse, který čočky vlastnoručně testoval, představují zajímavou formu využití s velikou škálou možných aplikací, od kompasu až po promítání drobného textu a mnoha dalších funkcí.

Hardware Mojo Vision pro čočku vyžaduje na krku procesor, který bezdrátově přenáší informace do čočky a zpět do počítačů, které sledují data o pohybu očí pro výzkum. V tuto chvíli prototyp také vyžaduje speciální krytku s vestavěnou anténou, aby bylo zajištěno hladké připojení pro včasné testování.

Čočky mají na desce malý MicroLED displej, vlastní bezdrátové rádio s krátkým dosahem, malý ARM procesor a sledovače pohybu ve formě akcelerometru, gyroskopu a magnetometru.

Společnost zatím provádí pouze testy s jednou čočkou v jednom oku, i když dalším cílem je mít nasazeny dvě čočky najednou pro 3D vizuální překryvy.

Dle slov Perkinse fáze testování a vylepšování produktu povede k předložení výsledků FDA ke schválení na tržní prodej. K tomuto cíli je však potřeba absolvovat několik klinických studií k otestování zpětné vazby k softwaru a aplikacím.

Zdroj: ledinside.com