Nabíječka Olight OMNI-DOK zvládne Li-ion i NiMH akumulátory

Výrobce svítilen Olight rozšířil svou nabídku o univerzální nabíječku OMNI-DOK, která dokáže nabíjet klasické NiMH i moderní Li-ion akumulátory.

Nabíječka disponuje dvěma nezávislými nabíjecími kanály, takže lze zároveň nabíjet různé druhy, velikosti i kapacity akumulátorů. Nabíjecí algoritmus je typu CC/CV, nabíjecí proud pro Li-ion akumulátory je 1000 mA a 500 mA pro NiMH v každém nabíjecím kanálu. Chemii vloženého akumulátoru rozpozná nabíječka automaticky.

Posuvný kontakt umožňuje nabíjet baterie různých velikostí. V nabíječce tak lze dobít jak běžné tužkové a mikrotužkové baterie, tak Li-ion akumulátory s délkou od 34 do 70 milimetrů a průměru do 19 milimetrů. Lze tedy nabíjet nejpoužívanější velikosti 18650 a 16340 (RCR123A) i různé další velikosti, jako například 14500, 18350, 17650 a další.

Aktuální fáze nabíjení je indikována rozsvícením čtyř stavových symbolů na boku každého nabíjecího kanálu.

Nabíječka je samozřejmě vybavena ochrannou proti opačnému vložení akumulátorů, umí rozpoznat vadné a nekvalitní akumulátory a rovněž disponuje i bezpečnostní časovou pojistkou (8 hodin).

Průměr nabíječky je 9,6 centimetru a výška je 3,1 centimetru, váha je 185 gramů (včetně napájecího adaptéru). Nabíječka je k dostání za 549Kč včetně DPH.

Zdroj: svitilny.eu