Nová LED Osram Osconiq využívá technologii kvantových teček

Společnost Osram, lídr v oblasti optických řešení, představuje novou QD diodu Osconiq E 2835, která posouvá hodnoty účinnosti, i při velmi vysokých indexech podání barev a teplých barvách světla. Speciální balíček 2835 nabízí výrobcům svítidel další systémové výhody v podobě malých rozměrů.

Luminofor s technologií kvantových teček (QD) je založena na speciálních polovodičových částicích, které při dopadu modrého světla vyzařují světlo v různých vlnových délkách v závislosti na jejich velikosti. Jejich jedinečné vlastnosti umožňují velmi přesné nastavení požadované teploty barev a vynikající hodnoty účinnosti v teplém bílém barevném spektru.

Osconig s indexem podání barev 90 rozšiřuje portfolio společnosti o vysoce kvalitní osvětlení použitelné pro obecné aplikace. E2835 je k dispozici v teplotní škále od 2200 K do 6500 K a efektivností za hranou 200 lm/W. Prostorově úsporné rozměry 2,8 mm x 3,5 mm umožňují obzvláště kompaktní a efektivní návrhy svítidel.

Důležitým faktem zůstává, že na rozdíl od ostatních luminoforů v obecném osvětlení, jsou Quantom Dot stále ve vývojových plenkách a představují velmi slibnou budoucnost.

Zdroj: ledinside.com