Nová USB nabíjecí svítilna od Fenixu

Světoznámý výrobce LED svítilen společnost Fenixlight, uvedla na trh zbrusu novou nabíjecí svítilnu nesoucí označení UC40, která dosahuje slušného světelného toku až 420 lumenů (ANSI) a poskytuje světlo na vzdálenost až 155 metrů.

Zajímavostí svítilny je řešení jejího napájení, to je zajišťováno pomocí interní lithium-iontové baterie ARB-L1S, která se dá dobít přímo ve svítilně pomocí přiloženého USB kabelu za zhruba 5 hodin. V případě potřeby lze interní baterii nahradit za akumulátor typu 18650 nebo za dvě jednorázové baterie CR123, ty ovšem již nelze ve svítilně dobíjet.

LED svítilna osazená výkonnou diodou Cree XP-G2 R5 disponuje celkem 5 světelnými režimy: 420 lumenů (s výdrží baterie 2 hodiny), 160 lumenů (7 hodin), 45 lumenů (28,5 hodin) a ekonomickým režimem o velikosti 9 lumenů s výdrží baterie až 130 hodin provozu, mimo to je také možné zvolit režim strobe (stroboskopické blikání).

Samozřejmostí svítilny s odolnou povrchovou úpravou HA-III (hard anodized) je vodotěsnost dle standardu IPX-8 (testováno pod vodou v hloubce 2 metrů) a také nárazuvzdornost pádům z výšky jednoho metru. Nový Fenix je vybaven elektronikou pro konstantní regulaci výkonu a také indikací vybitého akumulátoru.

Praktická nabíjecí LED svítilna o kompaktních rozměrech 14,3cm (délka) x 2,54cm (průměr) je vhodná nejen pro sportovce a pohyb v terénu, ale i pro běžné domácí použití. Fenix UC40 je k dostání včetně akumulátoru, USB kabelu, USB adaptéru do elektrické sítě, pouzdra na opasek, poutka na ruku a náhradního o-kroužku za cenu 2099 Kč včetně DPH.

Zdroj: svitilny-fenix.cz