Nové Mitsubishi ASX přijde do Evropy v roce 2023, včetně plug-in hybridu

Nový model bude vybaven nejmodernějšími technologiemi a pohonnými jednotkami včetně plug-in hybridního (PHEV) a hybridního (HEV) ústrojí. Bude se tak jednat o třetí plug-in hybridní SUV značky Mitsubishi vedle modelů Outlander PHEV a Eclipse Cross PHEV.

Mitsubishi ASX nové generace nahradí současný model, který byl jedním z prvních SUV vstupujících na nově vznikající trh kompaktních SUV a zařadil se mezi nejúspěšnější modely značky Mitsubishi posledních let při prodejích bezmála 380 000 vozů (od uvedení v roce 2010).

ASX nové generace, spadající do samotného středu oblíbeného segmentu kompaktních SUV, nabídne kompletní balíček výbavy včetně nejnovějších technologií a ucelené nabídky pohonů – zahrnující plug-in hybridní (PHEV) a hybridní (HEV) ústrojí.

Mitsubishi Motors jako první uvedlo na trh plug-in hybridní SUV a od roku 2013 tak na evropských trzích prodalo přes 200 000 plug-in hybridních SUV. To vše díky úspěchům průkopnického Outlanderu PHEV a Eclipsu Cross PHEV uvedeného v roce 2021. Nové ASX bude postaveno na podvozkové platformě CMF-B aliance Renault-Nissan-Mitsubishi a vyrábět se bude ve španělském závodu Valladollid automobilky Renault.

zdroj: tisková zpráva

The post Nové Mitsubishi ASX přijde do Evropy v roce 2023, včetně plug-in hybridu first appeared on Hybrid.cz.