Nový automobilový LED modul od LG

Společnost LG Innotek se pochlubila vývojem nového automobilového modulu Nexlide-E, který produkuje jasné a rovnoměrné světlo s 63% nárůstem jasu oproti předchozím generaci. Díky tomu mohou výrobci automobilů použít menší designové návrhy osvětlení se stejným výkonem. Zároveň u nové generace nedochází k nerovnoměrné distribuci světla a vzniku tzv. slepých míst či zlomů osvětlení.

Nový modul je vyroben ze tří vrstev – LED čipy, které jsou zdrojem světla, jsou namontováno na tenkém podkladu. Další vrstvou je ochranná optická pryskyřice, která kryje obal a podklad. Poslední část tvoří tenký optický film o šířce 0,2 mm, který rovnoměrně a jasně rozkládá světlo, díky speciální patentované technologii mikročoček.

Modul lze použít pro instalaci jak na zadní světla a brzdová světla, tak na přední světlomety. Díky zvýšené efektivnosti je modul nízkoenergetický, což představuje obrovský potenciál pro vozidla s alternativními pohony (elektřina a vodík), které se zaměřují na maximální využití energie pro zvýšení dojezdu.

Společnost očekává, že první sériové vozidlo osazené Nexlide-E vyjede z výrobních linek v průběhu druhé poloviny tohoto roku.

Zdroj: ledinside.com