Nový monolitcký RGB microLED čip

Společnost Jade Bird Display (JBD), přední výrobce microLED displejů, oznámil vývoj svého jednočipového nativního barevného monolitického polychromního (RGB) microLED displeje, vyvinutého speciálně pro rozšířenou realitu AR brýlí. Displej má rozteč barevných pixelů 5 μm a odpovídající rozteč subpixelů 2,5 μm monochromatických RGB. Velikost displeje je 0,22“ s rozlišením qHD 960 x 540 pixelů.

K vybudování plnobarevného microLED displeje s vysokým rozlišením (rozteč < 5 μm) by stávající technologie vyžadovala integraci tří samostatných monochromatických zobrazovacích panelů R, G a B, obvykle kombinovaných s X-cube, jak ukazuje VGA polychromovaný projektor JBD. Jiné přístupy, jako je konverze barev pomocí kvantových bodů, obvykle vedou k nízké účinnosti kvůli ztrátám zpětné absorpce a problémům s životností zařízení spojenými s vysokou hustotou toku vyžadovanou pro AR aplikace.

Společnost v současné bude zvyšovat kapacitu ve svém novém závodě Hefei s roční výrobní kapacitou 120 milionů microLED displejů. Jedná se o novou produktovou řadu zaměřenou na příští generaci AR brýlí s ještě menším tvarovým faktorem a snadnou integrací na systémové úrovni.

MicroLEDs je přední technologie mikrodispleje pro brýle AR, protože nabízí nejvyšší účinnost, jas, kontrastní poměr a zároveň nejdelší životnost zařízení. JBD představí prototypy svých nativních barevných monolitických polychromovaných projektorů na různých průmyslových akcích v 1. čtvrtletí 2023.

Dle slov, Qiming Lia, zakladatele a generálního ředitele JBD, je tento produkt pro společnost novým milníkem a věří, že pouze nativní barvy mohou splnit požadavky na jas a spolehlivost monolitického RGB displeje pro brýle AR.

Zdroj: ledinside.com