Nový pružný LG displej

Společnost LG Display, světový inovátor zobrazovacích technologií, představila první světový roztažitelný displej 12 palců s vysokým rozlišením. Displej je vybavený technologií volného tvaru, která umožňuje jeho rozšíření, složení a zkroucení bez zkreslení nebo poškození.

Nově představený tzv. Stretchable (ohebný) displej je vůbec prvním v oboru, který dosáhl až 20% roztažitelnosti, rozlišení 100 ppi a plnobarevného RGB.

Displej je založen na vysoce odolném substrátu filmového typu vyrobeného ze speciálního křemíku používaného v kontaktních čočkách a může se pochlubit pružností podobnou pryžovému pásku, která umožňuje jeho natažení až na 14 palců. Volný tvar displeje nabízí špičkové řešení, které překonává stávající technologii skládání a rolování.

Stretchable displej navíc využívá světelný zdroj micro-LED s roztečí pixelů menší než 40 μm, což zajišťuje vysokou úroveň odolnosti vnějším vlivům, a také rozlišení, které konkuruje většině stávajících monitorů. Na rozdíl od konvenčního lineárního drátového systému, může optimální struktura pružného drátového systému ve tvaru písmene S vydržet opakované změny tvaru, což spotřebitelům zajišťuje vysokou odolnost a spolehlivost.

Kromě tenkého a lehkého designu nabízí revoluční technologie roztažitelného displeje další úroveň všestrannosti pro různé každodenní aplikace. Tato jedinečná inovace, kterou lze snadno připevnit na zakřivené povrchy, jako je kůže, oblečení, nábytek, automobily a letadla, rozšiřuje potenciál displeje v různých průmyslových odvětvích včetně módy, nositelných zařízení, mobility a her.
Zdroj: ledinside.com