Nový rekordní výkon na IR LED od Ushio

Výrobce LED čipů, společnost Ushio, představuje nový IR LED balíček SMBB850DS-1200 s vlnovou délkou 850 nm, který dosáhl nejvyššího výkonu ve své kategorii na světě. Nová LED je určena primárně jako noční přísvit pro sledovací a rozeznávací kamery a ve srovnání s konvenčními LED dosahuje až pětkrát většího výkonu na ozařované oblasti. Při použití na velké vzdálenosti dosahuje přibližně čtyřikrát širšího a přibližně dvakrát vyššího centrálního osvětlení oblasti.

Tento produkt je nejnovějším modelem z rodiny vysoce výkonných LED SMBB, které byly původně vyvinuty pro různé aplikace, jako kontrola kvality potravin, zdravotnických prostředků a kontrola vad.

Nová LED s vlnovou délkou 850 nm je vybaven speciální čočkou, která vyzařuje úzký úhel +-19° se zářivým tokem až 4000 mW při napájení proudem 4 A. Pulzně zvládne uvedená dioda dokonce napájení proudem až 20 A, při kterém zářivý tok dosahuje hodnoty 19 000 mW. Díky tomu umožňuje snížit počet LED na systém, což snižuje velikosti monitorovacího zařízení a celkovou cenu.

Zdroj: ledinside.com