Oblečení s integrovaným osvětlením pro motorkáře

Výrobce motocyklových oděvů společnost Held navázala spolupráci s LED výrobcem Osram. Held tak nabízí kolekci oblečení, která může být dodatečně vybavena LED světelnými moduly. Tento krok umožňuje větší viditelnost a větší bezpečnost pro motocyklisty v nočních hodinách, za mlhy a zhoršených podmínek.

Dle vyjádření manažera společnosti Osram, Stefana Hofmanna, se jedná o nový krok integrace textilního osvětlení v motocyklovém oblečení, který dopomůže zvýšit bezpečnost v silničním provozu.

Led moduly Osram mohou být snadno zapnuty připojením akumulátoru. Světelné proužky nabízejí až 7 hodin aktivního osvětlení v nepřetržitém provozu (s baterií 4 000 mAh) se světelnými moduly vyzařujícími bílé světlo vpředu a červené světlo vzadu. Světelné moduly mohou být rychle a jednoduše integrovány jezdcem do oděvu přes tkaninovou trubku. Dobíjení probíhá přes USB port.

Reflexní proužky a odrazky za zhoršené viditelnosti neposkytují dostatečnou míru intenzity světla. Zatímco aktivní osvětlení nevyžaduje odraz světla z lamp nebo automobilů a díky tomu je stále viditelné. V dalším kroku plánuje Osram kombinovat světelné moduly se senzorovou technologií. To bude v budoucnu umožňovat ovládání různých aplikací. Možné jsou také řešení, která v případě nehody umožňují automatické spuštění tísňového volání a mnoho dalších funkcionalit.

Zdroj: led-professional.com