Oboustranná LED svítidla Lextar získala prestižní ocenění

Společnost Lextar Electronics získala jedno z nejprestižnějších designových ocenění v Asii, Good Design Award 2013, za vývoj oboustranného LED panelu Harmonia. Jedná se tak již o třetí ocenění Good Design Award pro společnost Lextar v Japonsku, v loňském roce získala dokonce dvě ocenění za její návrhy LED žárovek.

Nové oboustranné osvětlení Harmonia disponuje jednoduchým a čistým vzhledem. Koncept oboustranného osvětlení zajišťuje všesměrové homogenní nasvícení prostoru a přispívá k navození pocitu uvolnění a relaxace.

Společnost Lextar mění zaběhnutý stereotyp LED osvětlení, jakožto často ostrého a směrového zdroje světla nepříjemného pro oči. Systém redistribuce světla funguje na bázi speciálně vyvinutých světlovodných membrán přerozdělujících světlo v poměru 30% na horní část a 70% na spodní. Kromě toho působí svítidlo nadmíru elegantním dojmem i díky zpracovaní bez ohybů a tloušťce pouhých 1,3 cm, kterému dodává estetický rám svítidla pomyslnou třešinku na dortu.

Dle vyjádření manažera společnosti Lextar Emersena Yena, nové oboustranné svítidlo slouží k prozkoumání prozatím neznámého trhu designových svítidel. Nedávné ocenění v Japonsku výrazně přidává na hodnotě a prestiži produktů společnosti Lextar.

Zdroj: ledinside.com