Olife Energy dodá nabíječky pro Letiště Václava Havla Praha

Český výrobce nabíjecích stanic Olife Energy zvítězil v tendru na dodávku řešení pro AC dobíjení elektromobilů pro společnost Letiště Praha. Projekt zahrnuje dodávku a instalaci až 33 dobíjecích stanic včetně spolupráce na napojení na centrální energetický management společnosti. 

Olife Energy bude mít po úspěšném výběrovém řízení na starosti dodávku a instalaci dobíjecích stanic pro Letiště Praha a chystá se v první etapě do konce roku 2022 instalovat celkem 10 AC dobíjecích stanic.

Předseda představenstva společnosti Olife Energy Miroslav Vejman k tendru říká: „Jsme rádi, že jsme obstáli ve velké konkurenci, která se v tomto výběrovém řízení sešla. Dodali jsme přesné řešení na míru za opravdu dobrou cenu. První desítku stanic budeme instalovat již v průběhu tohoto podzimu.“

SOUVISEJÍCÍ: Olife Energy buduje nabíjecí infrastrukturu pro Coca-Colu v Česku 

Součástí komplexního řešení dobíjení elektromobilů je také spolupráce Olife Energy na propojení s energetickým managementem Letiště Praha. Ten umožní vzdálený monitoring, správu a řízení nabíjecích stanic pro elektromobily. Tento systém dokáže vzdáleně optimalizovat výkon dobíjecích stanic, čímž zajišťuje maximální využití infrastruktury a minimalizuje náklady na zvyšování energetické kapacity.  

„Spolupracujeme s Letištěm Praha na integraci stanic do jejich systému energetického managementu, aby měli pod kontrolou každou nabíjecí stanici ve smyslu spotřebované energie, vzdáleného povelování i dynamického řízení výkonu, “ doplňuje Vejman. 

Česká firma Olife Energy obstála v konkurenci více nabídek a její nabíjecí stanice pomohou vylepšit služby pro vozový park Letiště Praha.„Rozhodnutí pořídit AC nabíjecí stanice předchází postupné snaze Letiště Praha snižovat emise vlastního vozového parku. AC nabíjecí stanice společnosti Olife Energy budou sloužit především služebním elektromobilům a vozům zaměstnanců. Ocenili jsme, že společnost Olife Energy měla v konkurenci dalších uchazečů nejen nejnižší cenovou nabídku, ale splnila i naše specifické požadavky a prokázala se spolehlivými referenčními zakázkami, které jsme v rámci výběrového řízení ověřovali,“ sdělil Thomas Katakalidis, manažer Projektové kanceláře Letiště Praha.

zdroj: tisková zpráva

The post Olife Energy dodá nabíječky pro Letiště Václava Havla Praha first appeared on Hybrid.cz.