Osram osvětluje prémiové cyklistické oblečení

Společnost Osram oznámila partnerství se slovenským výrobcem prémiových cyklistických oděvů Isadore. V rámci vzájemné kooperace Osram poskytl LED osvětlovací pásky, které budou integrovány do bund a vest.

Slovenský výrobce sportovního oblečení Isadore proplétá proužky mezi oblastí ramen a pasem, pro lepší viditelnost zezadu i ze strany. Výhodou těchto osvětlovacích proužků je jejich aktivní bezpečnost, narozdíl od reflexních prvků nevyžaduje cizí zdroj světla pro jeho viditelnost.

Jako elektrický zdroj slouží energetická banka z hliníkové slitiny, zhruba o velikosti malého smartphonu. Lehce se vejde do kapsy bundy nebo košile, kde se připojí přes USB konektor k osvětlení. Zařízení s kapacitou 4000 mAh, které lze rovněž nabíjet pomocí USB, vydrží dodávat energii po dobu 5 až 10 hodin, v závislosti na povětrnostních podmínkách a na nastaveném módu osvětlení.

Výrobce si za bundu vybavenou touto technologií účtuje 380 USD (přes 9000 Kč), vesta vychází na cca 305 USD (7300 Kč), nutno podotknout, že cena nezahrnuje powerbanku v hodnotě 25 USD (cca 600 Kč).

Zdroj: ledsmagazine.com