Osram představuje svoji nejefektivnější LED pro pěstitele

Stále více rostoucí trh s pěstitelským osvětlením je obohacen o novou generaci Oslon Square Hyper Red od společnosti Osram Opto Semiconductors s vlnovou délkou 660 nm. Novinka může pěstitele nalákat na zářivý tok 1 030 mW při 73% WPE (kompletní účinnost včetně napájecího zdroje) a fotonový tok 5,7 μmol/s při účinnosti 4,0 μmol/J při 700 mA. Pro aplikace s vyššími požadavky na účinnost poskytuje LED 78% při napájecím proudu 350 mA a 80% při 250 mA s účinností 4,6 μmol/J.

Tyto parametry tak řadí novou LED k nejvyšším hodnotám účinnosti ve své třídě. Dalším benefitem je rovněž dlouhá životnost přes 100 000 hodin a to i při vysokých teplotách.

Rostliny potřebují pro své správné fungování dostatek světla, bez kterého nemůže dojít k fotosyntéze. Ideální světelné podmínky jsou při osvětlení červeným světlem (640 až 700 nm) a modrým světlem (400 až 490 nm). Právě červené světlo podporuje bujnou produkci biomasy v rostlinách.

Dle vyjádření manažera společnosti Yong Sheng Chewa, výrazně vylepšené parametry účinnosti umožňují zákazníkům šetřit energii při dosažení stejné nebo lepší efektivnosti. Díky osvědčené velikostní platformě 3 x 3 mm nenastává problém ani se snadnou aktualizací nových LED ve stávajících svítidlech.

Zdroj: led-professional.com