Osram přichází s novým kompaktním sensorem pro zařízení s virtuální realitou

Společnost ams OSRAM, globální lídr v oblasti optických řešení, rozšířil svou nabídku produktové řady Mira, vysoce citlivých obrazových snímačů CMOS, o nový model 2,3 mm x 2,8 mm, 0,5 Mpixel Mira050.

Mira050 je vysoce citlivý na viditelné i blízké infračervené (NIR) světlo a umožňuje konstruktérům šetřit místo a energii v nositelných a mobilních zařízeních. Mira050 je vhodný pro aplikace, jako je sledování očí, sledování gest a kontextové povědomí v náhlavních soupravách AR/VR/MR, detekce objektů v robotech a 3D hloubkové snímání pro rozpoznání obličeje v inteligentních dveřních zámcích.

Nový sensor je navržen tak, aby zabalil vysoce výkonnou technologii do miniaturního balení s mnoha funkcemi s extrémně nízkou spotřebou pouhých 47 mW i při plném rozlišení. Z technického hlediska poskytuje Mira 050 vysokou citlivost na viditelné a NIR světlo, které také odpovídá vysoká kvantová účinnost od 36 % při 940 nm a 56 % při 850 nm v NIR spektru a až 93 % při 550 nm v oblasti viditelného světla.

Hlavní výhodou novinky je mimořádná úspora energie, protože snímač může pracovat s osvětlovačem s nízkou spotřebou energie i za přirozeně špatných světelných podmínek.

Zdroj: ledinside.com