Osram přichází se svou první UVC LED

Společnost Osram Semiconductors představila svou první UVC LED nesoucí označení Oslon UV 3636. Poslední dvojčíslí naznačuje o jakou velikost čipu se bude jednat, tedy 36x 3,6 mm. Vlnová délka nového produktu je 275 nm, což je hodnota vhodná pro různé dezinfekční aplikace. Balíček je dodáván ve dvou verzích s nízkým výkonem 4,5 mW při 30 mA a středním výkonem 42 mW při 350 mA.

Dle vyjádření produktového manažera společnosti, Christian Leirera, bude ještě letos doplněna řada o vysoce výkonnou UVC LED. Společnost Osram tak nabídne ucelenou řadu UVC LED, která bude aplikovatelná do široké škály dezinfekčních zařízení, jako například integrace s UV-C LED lampy do provzdušňovače pro ničení choroboplodných zárodků v tekoucí vodě nebo UV-C LED zabudované do filtru automobilového systému HVAC ištění vzduchu před vstupem do kabiny vozu).

Mimo segment UVC LED se společnost zaměřuje také na rozšíření nabídky tzv. UV-A LED. Letos v září uvedla obchodní jednotka OSRAM pro automobilový průmysl na trh čističku vzduchu nazvanou AirZing. Ta ma sloužit k odstranění 99,9% virů a bakterií ze vzduchu při, pro člověka bezpečných, vlnových délkách 360–370 nm.

Zdroj: ledinside.com