Osvětlení pro lepší podmínky chovu kuřat

Signify, světový lídr v oblasti osvětlení, představuje speciální dynamické osvětlení pro zkvalitnění chovu drůbeže. Postupné změny barvy a intenzity světla během dne optimalizují cirkadiánní rytmus kuřat, snižují jejich stres, zlepšují jejich zdraví a rovněž výnosy farmářů. Nové osvětlovací systémy jsou uváděny na trh pod názvem ONCE – speciální značka osvětlení pro zvířata od společnosti Signify. ONCE NatureDynamics pomáhá farmářům upravit intenzitu, fotoperiodu a spektrum v reakci na potřeby ptáků, čímž přináší přirozené osvětlení i do velkých chovných zařízení.

Dle vyjádření Clause Wösta, jednoho z prvních farmářů z Německa, kteří začali ONCE NatureDynamics používat, jsou výsledky překvapivé. Už po jedné generaci se výrazně zlepšila kvalita kuřat. Úmrtnost a zmetkovitost ve stáji s NatureDynamics byla poloviční oproti klasickému osvětlení.

NatureDynamics je první dynamický osvětlovací systém pro drůbež, který lze bezdrátově ovládat a umožňuje farmářům nastavit optimální osvětlení pouhým dotykem aplikace. Na základě výzkumu poskytuje systém úrovně osvětlení, spektra a parametry časování nezbytné pro produkci drůbeže nejvyšší kvality. Kromě toho aplikace umožňuje ovládat pohyb ptactva změnou světelných skupin a dokonce aplikovat různá nastavení v určitých částech stáje.

Zdroj: ledinside.com