Peking je město, kde se stále děje něco nového

Jmenuji se Elena Blair, moje čínské jméno je Baiyina. Jsem z USA a přišla jsem do Číny, abych se zúčastnila výzkumu na Univerzitě Tsinghua. Poté jsem se dostala na Tsinghua-MIT Global MBA Program školy ekonomického managmentu (SEM) Univerzity Tsinghua.

Ačkoliv se mi moc líbí chemické inženýrství, chci i dozvědět více i o obchodě, zejména o tom, jak podnikat v Číně. Jednou z hlavních výhod studia na Univerzitě Tsinghua je fakt, že musím pracovat s lidmi z různých prostředí, což pomáhá porozumět zbytku světa, nejen Číně.

Peking má velký potenciál, stále se mění a stále zde nacházíte nové restaurace, nové kavárny atd. Nikdy se tu nenudíte. Když mám čas, vyrážím do města zjistit, co je nového. Chci zůstat v Pekingu i po skončení studia, protože mi tři roky života zde nestačí. Stále je mnoho míst, která chci pochopit a prozkoumat.

Chci opravdu porozumět tomu, jak tu obchodovat, a hodlám tu před odjezdem dosáhnout úspěch. Nevím, zda zůstanu v Pekingu dlouho, ale doufám, že ano. V tu dobu možná budu mít svůj vlastní byt, možná i psa a budu se věnovat vlastnímu podnikání. Ale především zde budu se svými přáteli dál poznávat pekingskou kulturu.