Peugeot e-Rifter: cena elektromobilu začíná na 860 000 Kč

Peugeot e-Rifter je po modelech Peugeot e-208, e-2008 a e-Traveller dalším zástupcem osobní modelové řady se 100 % elektrickým pohonem. Nabízí dojezd až 280 km na jedno nabití.

Nový elektromobil Peugeot e-Rifter si ponechal všechny přednosti verze se spalovacím motorem, pro které je zákazníky vyhledáván, zejména pak z hlediska prostornosti a modularity. Navíc ale umožňuje přístup do bezemisních center měst s omezeným vjezdem. Jeho prostorný a technologický interiér, vybavený novým digitálním místem řidiče PEUGEOT i-Cockpit, je připraven splnit všechna očekávání budoucích uživatelů.

Akční cena elektromobilu Peugeot e-Rifter e-GT začíná na 925 000 Kč vč. DPH. Auto nabízí až sedm míst a záruku 8 let/160 000 km na baterii. Už základní verze e-Allure také obsahuje rychlonabíjecí konektor CCS.
Akční cena elektromobilu Peugeot e-Rifter e-GT začíná na 925 000 Kč vč. DPH. Auto nabízí až sedm míst a záruku 8 let/160 000 km na baterii. Už základní verze e-Allure také obsahuje rychlonabíjecí konektor CCS. foto: Peugeot

Peugeot Rifter je postaven na modulární platformě EMP (Efficient Modular Platform), která je schopná pojmout motor s jakýmkoliv zdrojem energie. Nabízí 100% elektrický motor s výkonem 100 kW. Maximální točivý moment dosahuje 260 Nm a je k dispozici ihned po nastartování pro okamžitou reaktivitu. Motor má nulové vibrace, je tichý, odpadá řazení rychlostí, nevydává žádný zápach a samozřejmě neprodukuje žádné emise CO2.

Elektrické hnací ústrojí je podobné jako u nového Peugeotu e-Partner (elektrický motor, invertor, proudový měnič stejnosměrného a střídavého proudu). Stejně jako u vozu Peugeot e-Partner došlo k úpravě reduktoru, aby lépe vyhovoval potřebám vyšší zátěže. Maximální rychlost je 130 km/hod, zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne auto za 11,2 s.

Obě verze (standardní i prodloužená) jsou k dispozici s lithium-iontovou baterií (18 modulů) o kapacitě 50 kWh, která zajišťuje dojezd až 280 km dle WLTP, v závislosti na verzi a typu řízení Tepelná regulace baterie spojená s chladicím okruhem kabiny umožňuje rychlé dobíjení, optimalizovaný dojezd a vyšší životnost.

K dispozici jsou dva typy palubních nabíječek, které pokrývají veškeré způsoby použití a všechna řešení nabíjení. Standardně jde o zařízení pro nabíjení jednofázovým proudem 7,4 kW, za příplatek je k dispozici zařízení pro nabíjení třífázovým proudem 11 kW. Při nabíjení rychlodobíjecí stanicí tepelná regulace baterie umožňuje používat nabíječky 100 kW a dosáhnout 80% nabití během 30 minut.

zdroj: tisková zpráva

The post Peugeot e-Rifter: cena elektromobilu začíná na 860 000 Kč first appeared on Hybrid.cz.