Philips představuje třetí generaci lineárního LED modulu

Nizozemská společnost Philips vytvořila novou generaci Fortimo LLM (lineárního světelného modulu) osazenou elektronickým zdrojem z řady Xitanium.

Nová Fortimo LLM patří již mezi třetí generaci LED modulů, které jsou zaměřené na osvětlení venkovních prostor včetně vozovek a chodníků. Nová generace světelných modulů je osazena řídící jednotkou Xitanium, která udržuje konstantní světelný výkon a tedy neztrácí lumeny během používání. Systém funguje na bázi postupného zvyšování napájecího proudu v průběhu času, kdy v rané fázi používání je výkon udržován na nižších stupních. Dochází tak k vyrovnání ztráty světelného výkonu způsobeného stárnutím světelných čipů a modul by měl mít stejný světelný výkon na začátku i po 50000 hodinách používání.

Třetí generace LED modulů bude k dostání ve čtyřech výkonnostních verzích: 1100, 1800, 3000 a 4500 lm s účinností 91 – 106 lumenů na Watt. Na výběr také budou teplotní škály 3000K a 4000K a světelné moduly budou dosahovat CRI 70 a výš.

Philips podobně jako ostatní výrobci zdůrazňuje v poslední době důležitost vertikálního osvětlení, které má využití hlavně v místech, kde dochází ke zvýšenému provozu chodců, kvůli zvýšení ochrany a bezpečí.

Dle slov produktové manažerky venkovního osvětlení společnosti Philips, Mariny Kishkovich, nová generace Fortimo poskytuje mimořádně žádané vertikální osvětlení, nezanedbatelnou úsporu energie a celkově zlepšuje kvalitu života a bezpečí.

Zdroj: ledsmagazine.com