Povinné ručení pro elektromobily? Máme pro vás všechny informace!

Máte v plánu nákup elektromobilu? Pak vás bude jistě zajímat, jak je to tyhle vozy mají s pojištěním. I majitelé aut s elektrickým motorem totiž musí mít minimálně povinné ručení pro případ, že způsobí nehodu. Platí pro ně tedy stejné podmínky, jako pro ostatní řidiče. Podívejte se spolu s námi na to, kolik povinné ručení pro elektromobily stojí, a co vše jeho průměrný balíček obsahuje.

Kolik stojí povinné ručení elektromobilů

Pojištění elektromobilů je od svého počátku podstatně levnější, než u aut s naftovým či benzinovým motorem, a to mnohdy až o polovinu. Pojišťovny se totiž snaží české řidiče motivovat k elektromobilitě, a proto nabízejí zvýhodněné produkty. 

Elektromobily jsou tak díky tomu často zařazeny mezi motory s nejnižším možným objemem. Jestli si chcete udělat jasnější představu o ceně pojištění pro elektromobily, stačí se podívat na srovnání povinného ručení.

Jistou nevýhodou pro pojišťovny i klienty, je mnohem nižší pojistné, než jaká bývá reálná cena oprav elektromobilů v případě pojistné události. Mohou za to moderní a drahé technologie, stejně jako nedostatek servisů, specializujících se na opravy tohoto typu aut. 

Jak vypadá povinné ručení pro elektromobily

Stejně jako u jakéhokoliv automobilu obsahuje velmi podobná rizika a služby, které lze v rámci povinného ručení využít. To stejné platí i pro limity pojistného plnění, které se doporučují sjednávat ve střední hladině, to znamená mezi 50 a 100 mil. korun.

Dle statistik je riziko způsobené škody elektromobilem asi o 40 % vyšší, než u ostatních vozů. Na veškeré limity tohoto pojištění se samozřejmě můžete podívat v online kalkulačce povinného ručení pro elektromobily.

V nízké cenové hladině lze získat základní asistenční služby a limity v hodnotě 50/50 milionů korun a dílčí připojištění. Zlatým středem jsou limity 100/100 milionů korun, profesionální asistence, úrazové pojištění řidiče nebo ztráta či odcizení klíčů.

Podívejte se tedy na nabídku povinného ručení online a pojistěte svůj vůz snadno a přehledně během pár minut.

zdroj: placená inzerce

The post Povinné ručení pro elektromobily? Máme pro vás všechny informace! first appeared on Hybrid.cz.