Přední výrobci uzavřeli spolupráci v oblasti LiDAR jednotek

Čínská společnost Heasi, přední společnost ve výrobě senzorů a LiDar jednotek, a společnost Lumentum Holdings Inc., přední poskytovatel povrchových laserů (VCSEL) pro 3D snímání, oznámila své partnerství v oblasti hybridních polovodičových směrových řešení LiDAR pro pokročilé systémy podpory řidiče (ADAS).

Senzory LiDAR jsou nezbytnou součástí autonomních vozidel (AV). Konvenční přístupy LiDAR však byly zpochybněny vysokými náklady a špatnou vyrobitelností. Začlenění světelných zdrojů pole VCSEL může výrazně zlepšit nákladovou konkurenceschopnost a škálovatelnost LiDAR.

Během několika posledních let byla v mobilních aplikacích, spotřební elektronice a dalších aplikacích nasazena více než miliarda polí Lumentum VCSEL, což vedlo k významným úsporám z rozsahu. Pokroky společnosti Lumentum v technologii polí VCSEL zároveň vedly k rekordním špičkovým hustotám optického výkonu a účinnosti, díky nimž jsou pole VCSEL společnosti Lumentum vhodná pro vysoce výkonné aplikace ADAS a AV.

Dle vyjádření generálního ředitele Heasi, Davida Li, s příchodem automobilového průmyslu z testovací fáze pro AV do fáze hromadné výroby a aplikací ADAS, jsou výrobní náklady a vyrobitelnost největšími výzvami, kterým průmysl čelí.

Výsledný produkt společnosti Hesai AT128 je hybridní polovodičový směrový LiDAR, který se vyznačuje dosahem až 200 metrů při 10% odrazivosti, vysokou hustotou bodů (>1,5 milionu bodů za sekundu) a malou konstrukcí. Každý AT128 obsahuje 128 vysoce výkonných vícenásobných VCSEL polí Lumentum vyzařujících na 905 nm.

Zdroj: ledinside.com