Ram 1500 Revolution – další elektrický pick-up půjde do boje

Elektrický pick-up truck už není sen. A nikdo si nechce nechat ujít souboj o tučnou výhru v tomto segmentu.

Značka Ram Truck na veletrhu CES 2023 představila vizionářský plán s konceptem bateriového elektromobilu Ram 1500 Revolution. Ram 1500 Revolution BEV Concept představuje nákladní vůz plný inovativních prvků, které se budou v budoucnu objevovat v nákladních vozech Ram a zejména na cestě elektrifikace značky Ram.

Ram se chce odlišovat nabídkou plně elektrifikovaných řešení, která budou lépe vyhovovat potřebám zákazníků, včetně modelu Ram 1500 BEV, který přijde v roce 2024. Koncept Ram 1500 Revolution BEV je první kapitolou, která stanoví, jakým způsobem bude Ram překonávat budoucí nabídky konkurentů v oblasti elektrických vozidel.

Koncept je postaven na platformě STLA Frame EV koncernu Stellantis. Žádné bližší informace týkající se specifikací zatím Stellantis ani Ram ven nepustili. Zajímavostí konceptu je absence B sloupku, kamery místo zpětných zdrcátek, 24″ kola nebo funkce Shadow Mode. Když půjdete před autem, samo vás bude následovat. Připravuje se údajně i autonomní řízení 3. úrovně se zajížděcím volantem, zatáčení všechy čtyř kol a 350kW nabíjení.

zdroj: tisková zpráva, foto: Stellantis

The post Ram 1500 Revolution – další elektrický pick-up půjde do boje first appeared on Hybrid.cz.