Robotický den 2023 bude největší přehlídka amatérských robotů

Robotický den je největší soutěží amatérských robotů v České republice. Jeho pořadateli jsou Matematicko fyzikální fakulta Univerzity Karlovy a Spolek Robonika, hlavním partnerem Kongresové centrum Praha.  

V neděli 4. června se opět bude v Kongresovém centru Praha konat Robotický den. Již 18. ročník soutěže ukáže téměř 150 robotů od 260 soutěžících ze 4 zemí. Roboti budou soutěžit v jedné nebo i více soutěžích, které si  jejich autoři vybrali z letošní nabídky. Vstup je zdarma.

Robotický den je největší soutěžní setkání robotů v České Republice a již tradičně jej pořádá Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy a Spolek Robonika. Aktuálně je k soutěžím přihlášeno 71 soutěžních týmů ze 4 zemí. Řada z nich navíc nasadila k soutěžím více robotů, takže bude co sledovat (v tuto chvíli je přihlášeno 140 robotů).

Robotický den je otevřen veřejnosti 4. 6. 2023 od 10 do 17 hodin, vstup zdarma.
Adresa: Kongresové centrum Praha, 5. května 1640, Praha 4, metro C – Vyšehrad  

Bude v nich možno vidět roboty postavené z vybrané robotické stavebnice a jako protiváhu roboty postavené zcela podle návrhu svých tvůrců. Kromě soutěžních robotů jsou  pro diváky jako obvykle připraveny ukázky školních projektů studentů všech typů škol a prezentace firem, které  se robotikou a souvisejícími obory v České republice zabývají.

„Je vidět, že robotika není jen výsadou vysoce  specializovaných firem, ale že o stavění robotů je zájem již ve školách“ říká ředitel soutěže, RNDr. David  Obdržálek, Ph.D., z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy.

„Roboty můžete stavět i doma nebo ve  škole, a naučit se při tom řadu věcí, které potom můžete využít i komerčně. Soutěže jsou pak dobrou možností  ukázat a porovnat svoje dílo s ostatními.“ Více informací najdete na Facebooku nebo na webu robotickyden.cz.

zdroj: tisková zpráva

The post Robotický den 2023 bude největší přehlídka amatérských robotů first appeared on Hybrid.cz.