Samsung představil modul PixCell LED pro inteligentní světlomety

Společnost Samsung uvádí nový PixCell LED modul pro automobilový průmysl, který poskytuje přesné selektivní ovládání osvětlení, zlepšuje viditelnost a bezpečnost jízdy při minimálních rozměrech.

PixCell LED, nový automobilový LED modul je optimalizovaný pro inteligentní světlomety, jako jsou systémy adaptivních dálkových světel (ADB). Světlomety ADB využívající technologii PixCell disponují zlepšenou viditelností, zvýšenou bezpečností řidiče a celkovou lepší viditelností za noční jízdy a za špatných povětrnostních podmínek, jako je mlha nebo silný déšť.

Dle vyjádření, Una Soo Kima, manažera společností Samsung Electronics, je nový modul založen na nové technologii osvětlení, navržené ke zlepšení bezpečnosti na silnici a pohodlí při řízení pro automobily budoucnosti. Díky dlouholetým zkušenostem společnosti Samsung v oblasti polovodičových technologií může nová PixCell LED integrovat více než 100 ultramalých segmentů do jediného LED čipu a výrazně tak zmenšit plochu vyzařujícího světla až na 1/16 konvenčních samostatných LED modulů. Díky tomu se může snížit velikost světlometu o 30-50%, což umožňuje nové elegantnější návrhy designového osvětlení automobilů.

ADB je vyspělá technologie asistence řidiči, která pomáhá zajistit maximální viditelnost za jízdy, při současné eliminaci oslnění ostatních řidičů. ADB automaticky upravuje vzory paprsků světlometů, když detekuje jakýkoli předmět v blízkosti jedoucího vozidla, čímž zabrání zbytečnému oslnění.

Zdroj: ledinside.com